FONAMENTS DE BIG DATA I DATA MINING

Data
15/06/20 - 01/07/20
Estat
Tancat
Total hores
30 hores
Preinscripcions restants
43 preinscripcions restants

online aula virtual PalmaActiva

Preinscripció o inscripció prevista a partir de: pendent confirmar dates curs


Resum del curs

Dotar a l'alumnat dels fonaments de la disciplina de data mining o mineria de dades i les oportunitats de l'aplicació de projectes de big data en les empreses.
La mineria de dades o data mining és el conjunt de tècniques i tecnologies que permeten explorar grans volums de dades per detectar patrons i tendències que permetin explicar el comportament de les dades en un context.
Mitjançant l'aplicació de tècniques de mineria de dades és possible l'obtenció d'informació de valor a partir de les dades generades en l'activitat de l'empresa, aquesta informació valuosa és utilitzada com a eina d'ajuda en la presa de decisions.
L'anàlisi de dades mitjançant tècniques de mineria de dades aporta nombrosos avantatges a les empreses i els permeten ser més eficients.
L'ús de tècniques de mineria de dades s'ha convertit en habitual en la indústria actual, alguns exemples d'ús són:
. Com una eina de màrqueting amb la elaborar relacions entre els atributs dels clients (edat, gènere, gustos ...) com els que analitzar el seu comportament amb l'objectiu de realització de campanyes de màrqueting personalitzades.
. Anàlisi dels patrons de compra conjunta de productes en el comerç minorista per identificar associacions de productes i determinar estratègies de col¿locació del producte o elaboració d'ofertes conjuntes.
. Anàlisi de conjunt de transaccions, devolucions, patrons de compra i dades financeres amb l'objectiu d'elaborar un sistema de qualificació (ràting) de clients automatitzat.

A qui va dirigit

Prioritàriament adreçat a persones en edat laboral empadronades a Palma, interessades a adquirir coneixements bàsics de la disciplina de la mineria de dades, entendre les fases d'un projecte d'analítica de dades i la seva aplicació per a les empreses.

Imprescindible:
. Fluïdesa en l'ús d'ordinadors i Internet.
. Coneixements matemàtics i estadístics elementals.
. Persones familiaritzades amb el treball amb dades.
. Disposar d'ordinador portàtil per a la realització de el curs:
L'ordinador ha de comptar amb les següents característiques mínimes:
Programari: Windows 10 / Navegador Chrome o Firefox.
Maquinari: 2 Gb de RAM.

Imparteix: Miguel Ángel Alcalde Velado


Veure document adjunt: + INFO (100 KB)
Veure document adjunt: calendari / calendario (88 kb)